Vadas jellegû hús szalvéta"gombóccal"
sponsored links
Azért vadas jellegû ennek az ételnek a neve,mert se vadat, se pácot nem látott, de azért elég jól utánoztam az ízét .
Késõn gondoltam ki, hogy a férjem egyik kedvencét fõzzem meg a névnapjára,de már felkészültek az ízlelõbimbói a vadasra.
Hozzávalók: 2 személyre
- 50 dkg sertés tarja
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 babérlevél
- 2-3 borókabogyó
- ecet
- 2 ev kanál mustár
- szemes bors
- 1 leveskocka
- 1 dl tejföl
- 2 dkg liszt
- 1evõkanál zsír
- pici cukor
Elkészítése:
A zöldségeket annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi,és sóval borssal,babérlevéllel,borókával,leveskockával puhára fõzzük.
Közben a húst a fej hagymával megsütjük.
Mikor a zöldségek megfõttek, kivesszük a babért és a borókát, majd botmixellel pürésítjük.
Ízesítjük mustárral pici cukorral, majd meghintjük liszttel és hozzákeverjük a tejfölt, és a húsra öntjük.
Közben a húst a fej hagymával megsütjük.
Mikor a zöldségek megfõttek, kivesszük a babért és a borókát, majd botmixellel pürésítjük.
Ízesítjük mustárral pici cukorral, majd meghintjük liszttel és hozzákeverjük a tejfölt, és a húsra öntjük.
Nem ragaszkodom a gombócozáshoz, inkább a szalvéta technikát szeretem.
- 3 db szikkadt zsemle
- 1 tojás
- 1,5 dl tej
- 10 dkg liszt
- petrezselyemlevél
- só
- húsleves
- késhegynyi kurkuma
Elkészítés:
A zsemléket feldaraboljuk,majd kicsit megpirítjuk,és elkeverjük a tejjel, tojással, petrezselyemlevéllel, sóval liszttel és még annyi vízzel( vagy jobb ha van húslevessel), hogy szépen összeálljon.
Kurkumával színesítettem.
Egy vászon kendõbe csomagoljuk, úgy mint a szaloncukrot, és lobogó vízbe fél óráig fõzzük.
Kihûlés után szépen szeletelhetõ.