Vadas jellegû hús szalvéta"gombóccal"

2014-04-14

sponsored links




Azért vadas jellegû ennek az ételnek a neve,mert se vadat, se pácot nem látott, de azért elég jól utánoztam az ízét .
Késõn gondoltam ki, hogy a férjem egyik kedvencét fõzzem meg a névnapjára,de már felkészültek az ízlelõbimbói a vadasra.




Hozzávalók: 2 személyre
  • 50 dkg sertés tarja
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 2-3 borókabogyó
  • ecet
  • 2 ev kanál mustár
  • szemes bors
  • 1 leveskocka
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg liszt
  • 1evõkanál zsír
  • pici cukor
Elkészítése:
A zöldségeket annyi vízzel öntjük fel amennyi ellepi,és sóval borssal,babérlevéllel,borókával,leveskockával puhára fõzzük.
Közben a húst a fej hagymával megsütjük.
Mikor a zöldségek megfõttek, kivesszük a babért és a borókát, majd botmixellel pürésítjük.
Ízesítjük mustárral pici cukorral, majd meghintjük liszttel és hozzákeverjük a tejfölt, és a húsra öntjük.


Szalvétagombóc
Nem ragaszkodom a gombócozáshoz, inkább a szalvéta technikát szeretem.
  • 3 db szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • petrezselyemlevél
  • húsleves
  • késhegynyi kurkuma

Elkészítés:
A zsemléket feldaraboljuk,majd kicsit megpirítjuk,és elkeverjük a tejjel, tojással, petrezselyemlevéllel, sóval liszttel és még annyi vízzel( vagy jobb ha van húslevessel), hogy szépen összeálljon.
Kurkumával színesítettem.
Egy vászon kendõbe csomagoljuk, úgy mint a szaloncukrot, és lobogó vízbe fél óráig fõzzük.
Kihûlés után szépen szeletelhetõ.



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/04/vad...

sponsored links

Keres?s